Monday, August 29, 2016

ravnopravnost polova: nasilne žene zaslužuju nokaut

  
Jedno od osnovnih pravila organizovanog društva je da muškarac ne sme tući ženu. Štaviše, ne sme ni da je udari. Ovo pravilo je apsolutno, što znači da izuzetaka ne sme biti, čak ni kada je žena nasilna i primarni agresor. Muško si, sakri zube, oči i nos rukama, izvodi ples nogama da ne dobiješ štiklu u jaja, ni ne pomišljaj na samoodbranu. Naročito ako ovo tvoje zlostavljanje i ponižavanje ima svedoka jer ćeš stravično najebati. Ali, pitaćeš, zar je svejedno što sam ja ovde žrtva, napadnut, tretiran kao govno, zar to ništa nema veze? Ne, jebi se, nema – reći će mnoge žene, pa i muškarci. Ti si vreća za boks. Žena sme ono za šta ti ideš pravac u mardeljanu. Možda one pevaju pesmu da su jake, nezavisne, da im nisi potreban – ali čim se od njihovog nasilja odbraniš one opet postaju krhke, nesposobne ženice koje detinjasto cmizdre zbog toga što su njihove ogavne siledžijske taktike primereno dočekane. I onda ti dobijaš finu igranku po leđima od okolnih vitezova-spasilaca i policije, suđenje i robiju. Ona će verovatno dobiti pažnju, pomoć i malo slinavog sažaljenja. Nema veze što je prva napala bez opravdanja, nikog nije briga.  
Siledžijstvo sa kojim žene fizički napadaju muškarce u stvari je zastrašujuće. Ne u smislu njihove snage i fajterskog umeća ( osim ponekad ), već zbog podrške koje one tu imaju a ti nemaš. Ama baš ništa ne smeš da im uradiš, ni sitnicu. Kao da si dete a zlostavlja te odrasla osoba. Svesne toga, nasilne žene maksimalno zloupotrebljavaju ovu ogavnu situaciju, nekad do te mere da muškarcu unište život. Gde je tu pravda? Zašto bi iko ikoga udarao, zar nemamo jezik za sporazumevanje? I zašto je u redu da žena bije muškarca? Kao, ne može mu naneti ozbiljne povrede, unakaziti ili čak ubiti? A poniženje, šta s tim – muškarci nemaju lično dostojanstvo? Emocije? Ljudskost? Sve to rezervisano je isključivo za 'slabiji' pol?


 
Znam muškarce koji su u svojim vezama bili emotivno, finansijski, socijalno pa i fizički maltretirani. Ne znam da je ijedan od njih uzvratio udarcima. Istina je da većina tipova neće to uraditi jer nije tako vaspitana. Ali je zato vaspitana da skoči i ugazi lika koji se od ženskih udaraca odbrani šamarom. Jebena patrijarhalna nebuloza i isprazni mačizam. Moj sociopatski zet, bezobziran i nasilan čovek, trpeo je da ga moja parazitirajuća, harpijasta sestra tuče džezvom u glavu. Nije da nije zaslužio, ali je nije udarao. Takođe, mnoge žene su vaspitane da narcisoidno smatraju kako su udarci, šutiranje, pljuvanje i šamari opravdani ako nešto ne ide po njihovom.Doba ovakvog mazohističkog kavaljerstva i duplih standarda mora proći. Dosta je toga da maltretirane muževe/momke nazivamo mlakonjama i od njihove patnje pravimo vic. Pre će biti da oni jednostavno ne znaju šta da urade a da to za njih ne ispadne totalna katastrofa. I muški i ženski su ljudska bića, znači - jebeno zle životinje. Imati jajnike ne znači imati oreol i anđeoska krila. Odrasli su odgovorni za svoje postupke, pa ako su takvi da zaslužuje zveket po tamburi – molim lepo. Nikoga ne bi trebalo da brine kog su pola. 


No comments:

Post a Comment